Loading...

Oftalens - Dr. Zoran Koturović

O nama

Dobrodošli u Oftalens

Očna bolnica OFTALENS - Dr Koturović osnovana je 2005. godine i od samog početka se izdvojila nastojanjem da u Crnoj Gori implementira savremene trendove u oftalmologiji.

Prve operacije katarakte ultrazvukom u Crnoj Gori se vezuju za našu ustanovu, a izvođene su zahvaljujući saradnji sa eminentnim hirurzima iz inostranstva.

 

Od osnivanja se hirurgija katarakte ultrazvukom izvodi veoma uspješno, a najbolja potvrda za to su mnogobrojni zadovoljni pacijenti iz Crne Gore i okruženja.

 

Uređena je, opremljena i dizajnirana prema najsavremenijim medicinskim standardima.
Hirurški blok obuhvata operacionu salu sa modernim oftalmološkim mikroskopom, savremenim aparatom za ultrazvučne operacije katarakte i najmodernijom generacijom aparata koji omogućavaju stalni kardio-pulmonalni monitoring pacijenta.

 

Naš cilj je da uz profesionalnost i ekspeditivnost, zasnovane na savremenoj medicinskoj doktrini, brzo i efikasno rješavamo oftalmološke probleme pacijenata koji nam ukazuju povjerenje.

  • Savremeno
  • Stručno
  • Povjerenje pacijenata
  • Efikasno
  • Saradnja sa inostranim hirurzima

Upoznajte naš tim

Tim stručnjaka iz oblasti oftalmologije vama na raspolaganju.

Usluge

Pružamo usluge tretmana sledećih oftalmoloških problema.

Katarakta

Na samom početku bolesti može koristiti češća promjena dioptrije, lupe, pojačano svetlo i druga pomoćna sredstva. Međutim od samog početka osoba mora razmišljati o operaciji katarakte jer je to jedini način lečenja.

Senilna degeneracija žute mrlje

Kod postojanja teže vlažne forme senilne degenaracije žute mrlje terapijski pristup se zasniva na ubrizgavanju ljekova (Avastin) u staklasto tijelo

Infarkt oka

Začepljenje krvnih sudova u unutrašnjosti oka izaziva poremećaj ili potpuni gubitak vida i podrazumijeva se praćenje promjena. Ukoliko je potrebno, uraditi laser fotokoagulaciju ili ubrizgavati anti VEGF lijek u oko.

Glaukom

Liječenje se sprovodi korišćenjem ljekova u vidu kapi ili ukoliko i pored maksimalne doze lekova ne dolazi do regulisanja bolesti, operativno liječenje ili liječenje laserom.

Dijabetesna retinopatija

Kod postojanja značajnijih oštećenja, dijabetesna retinopatija se može liječiti primjenom argon lasera i laser fotokoagulacijom (LFC).

Naša bolnica

Nalazimo se u ulici Bratstva i Jedinstva

Zašto izabrati Oftalens